Мрежата почервеня от гняв след отстрела на Паргов. Пъдят Нинова

Лавина от недоволство след наказанието на лидера на столичните социалисти

Мрежата почервеня от гняв след отстрела на Паргов. Пъдят Нинова | StandartNews.com

Мрежата завря! Лавина от гняв се изсипа върху БСП, след като "Позитано" 20 безропотно се подчини на Корнелия Нинова и отстреля Лидера на столичните социалисти Калоян Паргов.

ВИЖ ОЩЕ: Паргов отвърна на удара: Обвиненията са съшити с бели конци!

На неприсъствено заседание и на подпис днес пленумът на социалистите наложи наказание на Паргов. Отне му правата за заемане на партийни длъжности, членство в органите на партията и право да се кандидатира за такива в срок от една година. Обвинението срещу мен е съшито с бели конци, отвърна на удара Паргов.

ВИЖ ОЩЕ: Паргов ще иска вот на доверие от БСП-София

Решението бе бодро обявено рано сутринта, като в съобщението на БСП се казва, че независимо, че са събрани нужните гласове за наказанието, социалистите имат още един ден да гласуват.

ВИЖ ОЩЕ: "Позитано" 20 скрои интрига на Паргов. Започна война

По същия подмолен начин - на неприсъствено заседание на пленума и на подпис Корнелия Нинова изключи от партията Кирил Добрев.

"Сутрешният преглед на важните за мен сайтове, сред които естествено е bsp.bg, ме сблъска със следната новина: “Националният съвет на БСП наложи наказание на Калоян Паргов”. Не че съм се съмнявал в резултата от блиц акцията подписка-предложение-решение, но все пак съобщението е уникално с уточнението, което съдържа, а именно: “Въпреки, че са събрани необходимите гласове, има членове, които още не са упражнили правото си на глас. Крайният срок изтича в събота, в 17.00 ч.” Това кратко изречение обрисува цялата абсурдност на ангажираната процедура - решението е взето, вие, ако искате, гласувайте", възмути се във Фейсбук Крум Зарков.

"Аз, разбира се, ще гласувам. Против съм наложената санкция, защото нейната цел не са необходимите подобрения на работата на градската организация, нито по-ярката ни опозиционност в Столичния общински съвет. Това не става с наказания, нито “на подпис”. Тук иде реч за нещо далеч по-елементарно. За демонстрация на сила. От страна на централното ръководство на партията към местните ръководители. Посланието е, че всеки може да бъде изхвърлен. Е, аз не мисля така, защото вярвам, че силата принадлежи не на този, който гони, а на онзи, който привлича. И така ще бъде!", допълни още Зарков.

"Много сполучливо избран ден за наказание на Калоян Паргов! Дори гласуването продължава до края на деня?! Имате време и да го обесите!", написа експертът по сигурност и бивш депутат от БСП Славчо Велков.

"След днешната поредна разправа (този път с К. Паргов) вече е съвсем сигурно, че изключването от Ниновата партия (защото това не е БСП) не е нещо лошо или срамно, а напротив - престижно е, атестат за качество някакво. Та най-добре е Нинова да си преучреди партията, хем да не й е неудобно, че се казва социалистическа, хем социалистите да не ги е срам", коментира политологът Страхил Делийски.

"Докога с неудобните в БСП ще се справят така? И какво е това "неудобни"? И за кого? Ако така продължава, от 80000 БСП ще се свие до 800. А може би това е вече необратимо?", обяви във Фейсбук и колегата му политолог Антоний Тодоров.

Бързаме, бързаме, БСП да се затрием от политическата карта...Освен, че ръководството продължи този изроден, порочен, но разбира се удобно работещ само в негова полза подход на вземане на решения неприсъствено в Националния съвет, вече и самите решения се обявяват без индикация "за", "против", възмути се социалистката Мирослава Гатева.

Гневни коментари се появиха дори във фейсбука на самата Корнелия Нинова. "Нинова, днес е обесен Васил Левски и ти искаш да вземеш днес главата на Паргов! Явно си като башибозуците - нямаш свян и срам! Всеки плаща цената един ден на безумията си и ти ще платиш своята до къде докара БСП!" пише Ивана Димова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай