Паргов отвърна на удара: Обвиненията са съшити с бели конци!

До един мотивите са неверни, категоричен е лидерът на БСП - София

Паргов отвърна на удара: Обвиненията са съшити с бели конци! | StandartNews.com

Всички обвинения срещу мен, заради които искат да бъда наказан, са съшити с бели конци. Целта е да бъдат опетнени моето име и репутация. И по този начин някои хора да овладеят собствения си страх от мен. При това страх от нещо, което аз не съм направил до този момент, а именно да обявя кандидатурата си за председател на БСП. Това заяви лидерът на БСП – София Калоян Паргов.

По думите му постоянно е съществувало такова подозрение.

„Очевидно страхът идва от силата, която стои зад мен в лицето на Градската организация на БСП - София и свършената работа“, обясни той

Според него тази атака ще дестабилизира организацията, след като през 2019-та година на местните избори БСП – София получи много добра оценка за резултатите – удвоен и отгоре броя на общинските съветници и само 20 000 купени гласа разделиха кандидата им за кмет от победата.

„При тези факти, колко състоятелни да са обвиненията в колаборация с ГЕРБ“, пита Паргов.

Той припомни едно гласуване през същата 2019 година на депутати от групата на БСП в подкрепа на Сотир Цацаров при избора му за председател на КПКОНПИ. Тогава повече от една трета от народните представители от „БСП за България“ гласуваха "За". А имаше официално партийно решение Цацаров да не бъде подкрепян.

„Трябва ли да искаме наказание и за тогавашния председател на парламентарната група Корнелия Нинова? Може би трябва, след като на мен ми искат наказание заради това, че общински съветници от БСП са подкрепили Георги Георгиев от ГЕРБ за председател на СОС при тайното гласуване, което се случи, докато аз самият бях под карантина заради Covid-19“, изтъкна председателят на групата на БСП в общинския съвет в София и допълни, че това е отговорът му на две от всичките обвинения.

Той обясни, че е имал възможност да изрази писмено становище по мотивите за искането да му бъде наложено партийно наказание

„До един тези мотиви са неверни“, категоричен е Паргов.

„В БСП обичаме да се хвалим, че сме най-демократичната партия. Очевидно и това не е вярно. Преминали сме към друг тип организация. И точно това е притеснението на много членове и симпатизанти, които критикуват сегашното управление на БСП. Хората се страхуват, че пътят, по който върви партията, може да приключи фатално“, каза в заключение Калоян Паргов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай