Москов: Актуализация на бюджета на НЗОК е разумно решение

Москов: Актуализация на бюджета на НЗОК е разумно решение | StandartNews.com

София. "Всичко, което се отнася до сектор „Здравеопазване" и предложените актуализации са разумни, смислени и трябва да се случат. Другото означава неизпълнение на основни функции, било на касата, било в другия случай на МЗ". Това заяви здравният министър д-р Петър Москов пред журналисти в парламента. И уточни, че тези функции са политики, одобрени от всички народни представители.

„Смисълът на пакета от нормативни мерки, които правителството ще внесе в парламента заедно с проектобюджета за 2015 не е да търсим нормативна база за увеличаване на тези разходи, а да намерим нормативна база, по която започва пътя, по който системата на здравеопазването и финансирането й преминава от заплащане за услуга към заплащане за резултат, обясни Москов.

„Този пакет от мерки е насочен към това да бъдат продукт на обща философия. Целите на този пакет е ясна финансова прогнозируемост", обясни още министърът. Той бе категоричен, че ще търси съдействието и подкрепата от всяка от една от парламентарните групи в НС.

Реформаторския блок седи върху ясно поети ангажименти и обещания, каза още Москов, цитиран от "Фокус".

„Друг е въпросът по какъв начин мярката за тютюнопушенето работи реално, а не е просто предмет на някакви заяждания. Доверието е изградено и когато говорим за взаимодействие между политически партии, то може да се гради единствено на отстояването съвместно на приети решения", добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай