Вторник,

Мощна атака срещу Радев. Какво каза депутат от БСП

От: Иван Ангелов -
14439
Мощна атака срещу Радев. Какво каза депутат от БСП
A
A
A
  • На президента му се усладиха служебните кабинети и той сякаш е съучастник в това да има предсрочни избори
  • Новото мнозинство от ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“ не се съобразява с волята на хората

„На президента му се усладиха служебните кабинети и той сякаш е съучастник в това да има предсрочни избори, защото действията му до момента по-скоро бяха формални“, заяви пред БНР заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България” Филип Попов.

Според него социалистите по категоричен начин са доказали, че се борят със статуквото, което в лицето на ГЕРБ над 10 години е властвало в България. „За разлика от останалите политически субекти, ние имаме държавническо, а не теснопартийно поведение“, обобщи Попов.

„Не виждам до този момент по нито една тема Стефан Янев да е изразил някаква адекватна позиция и няма какво да се коментира. Това, което той направи като министър на отбраната е пред медиите да се опита да яхне русофилските настроения, но на Министерски съвет правеше предложения в обратна посока“, коментира Попов за липсата на позиция от страна на новосформираната партия около Стефан Янев.

Народният представител от БСП заяви, че не вижда работещо мнозинство и в следващия парламент, което крие риск отново да се стигне до спирала от избори.

Що се отнася до провалената управленска програма, той каза, че около нея има яснота и тя се е проявила още вчера. "Ние я одобрихме на свое заседание на Националния си съвет, но в парламента тя не беше приета, благодарение на ИТН. Оказа се, че няма необходимото мнозинство, макар техните предложения да бяха намерили място в програмата и очевидно лицемерието взе връх", каза Попов.

По думите му социалистите са направили всичко необходимо и водените от тях преговори са били прозрачни и пред очите на всички. „За нас важното са политиките, програмата и управлението, което да изкара България от кризата. Ваканцията на парламента може да бъде отменена с решение на Народното събрание. В петък ще бъде последният работен ден, освен ако президентът не реши да удължи живота на парламента с цел приемане на важни промени, като тази в КЕВР“, допълни Попов.

„Вече за пореден път в пленарна зала се вижда, че има друго мнозинство в този парламент и това е ГЕРБ, ДПС, „Възраждане“ и „Има такъв народ“ и те не се съобразяват с волята на българските граждани, които не искат провеждането на нови избори“, категоричен бе социалистът за новосформираното мнозинство в Народното събрание.

„Ние сме направили нашата равносметка и по отношение на парламентарната ни група, както и за нашите министри и вицепремиера г-жа Нинова. Многократно дадохме своята висока оценка за тях, защото през последните 6 месеца се видя, че БСП беше социалният вектор в управлението. Благодарение на нас се случиха много социални политики и се отделиха 23 млрд. за социални дейности, което е абсолютен прецедент“, заяви Филип Попов относно постиженията на левицата в управлението на страната.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички