Младежкото ДПС: Предателите вън от парламента

Младежкото ДПС: Предателите вън от парламента | StandartNews.com

Младежкото ДПС излезе със специална декларация за изхвърления от ДПС за национално предателство Лютви Местан. Чрез нея младите членове настояват хората, предали партията, но останали в парламента, да го напуснат. 

Ето пълният текст:

"Ние, младежите на ДПС,

като пълноправни участници в партийните структури и съответно в процесите на вземане на решения на ДПС на общинско, областно и централно ниво, остро осъждаме решението на 6-мата отцепници от ДПС да останат в българския парламент.

Чрез това собствено решение 6-мата избрани с листите на ДПС народни представители на практика подменят вота на избирателите на ДПС. Ние, младежите на ДПС, настояваме напусналите парламентарната група на ДПС да напуснат Българския парламент, така че Парламентарната група на ДПС да отстоява интересите на тези, които са ги избрали.

Настояваме автентични партийни представители от структурите на ДПС (от които мнозинството от отцепниците никога не са били част) да заемат своите места в пленарна зала и да продължат да отстояват политиките на Движението за права и свободи.

Ние, младежите на ДПС, категорично се противопоставяме на всяко друго решение на отстъпниците освен напускане на Българския парламент. Това ще бъде опит за подмяна на истинските приоритети и политики на ДПС и на нейните избиратели. В крайна сметка това ще бъде против националния интерес на Република България. Очакваме на първото заседание на парламента за 2016 г. Лютви Местан, Айдоан Али, Венцислав Каймаканов, Мариана Георгиева, Хюсеин Хафъзов и Шабанали Дурмуш да подадат своите оставки".

Днес по обяд Местан трябва да даде пресконференция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай