Младежкото ДПС е срещу окупацията на Ректората

Младежкото ДПС е срещу окупацията на Ректората | StandartNews.com

София. Младежката организация на ДПС призова политическите партии да не пренасят политическия дебат на територията на университета.

„Политическите партии не бива да прехвърлят дебата за политика в рамките на университета", заяви в Ловеч председателят на младежкото ДПС Илхан Кючюк, цитиран от БТА. Кючюк присъства на разширено заседание на общинските председатели на партията в областта и младежката организация.

„Ние подкрепяме идеята за протест на всеки български гражданин. С една важна уговорка - тези протести да са обосновани и да има почва за тях", заяви още Кючюк. По думите му един от говорителите на протестиращите студенти - Борис Рангелов, е активист от ДСБ.

Част от темите на днешното заседание в Ловеч са били организационното състояние, възможностите на младите хора и перспективите за реализация на кадровия потенциал.

„На младежко ДПС му предстои да се утвърди като най-значимата младежка организация в страната. Освен, че сме най-големите в България и Европа, ние имаме претенцията да бъдем и най-подготвени млади хора в страната", каза още Илхан Кючюк. Той допълни, че членовете на младежкото ДПС са 23 000, като 80% от тях са висшисти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай