Мизова консултирала кандидати за къщи за гости

Това обяви бившият министър на земеделието Мирослав Найденов

Мизова консултирала кандидати за къщи за гости | StandartNews.com

"Присъствието на телефона на госпожа Мизова е в документите на тази къща за гости е недопустимо, аз мисля, че тя е била консултант. Тя няма право да бъде такъв и срещу това трябва да се реагира по най-строгия начин", заяви бившият министър на земеделието Мирослав Найденов в сутрешния блок на бТВ.

"Тази мащабна проверка, която се прави в момента, ще извади наяве и други такива нарушения. Не може тези, които раздават средствата, да консултират тези, които трябва да ги получат. При министър Порожанов най-вероятно ще бъде взето политическо решение. Не смятам, че оставката на някой може да реши проблема. При тези програми става въпрос за милиарди годишно. Ако не се изчистят системните проблеми, проблемът няма да се реши", допълни Найденов.

"Опити за измами във фонд "Земеделие" стават, въпросът е системата да реагира срещу това. Предполагам, че има опити за измами и при програмите за земеделски земи и техника. Къщата на Александър Манолев е одобрена 2014, ако се окаже, че къщата е негова, може да се говори за конфликт на интереси. Предстои да се докаже, че той има общо с тази къща, ако не е бил само заместник-министър, а не член на фонд "Земеделие, тогава няма проблем", обясни Найденов.

"Не знам дали предстоят още оставки, не смятам, че оставките решават проблема. По-важното в момента е да се отстранят проблемите", каза Мирослав Найденов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай