Митрофанова с гореща изповед! Защо има война

Надълго и нашироко защитаване на аргументите на Русия

Митрофанова с гореща изповед! Защо има война | StandartNews.com

"Използването на думата "корупция" по отношение на Президента на Руската Федерация Владимир Путин в контекста на изграждането на газопровода "Балкански поток" са абсолютно недопустими и не могат да се разглеждат другояче, освен като оскърбление спрямо Руската Федерация", обяви посланикът на страната у нас Елеонора Митрофанова в тродизионния си седмичен брифинг=

Преди руското ръководство да вземе съответните решения, властите в Киев, които в продължение на осем години бяха подлагали на геноцид собственото население в Донбас, започнаха открито да заявяват, че нямат желание да изпълняват Минския комплекс от мерките за урегулиране на конфликта.

Наблюдавахме окончателния отказ на Украйна от възможността за мирното решение на ситуацията. Киев еднозначно заложи на военния сценарий, украинските националисти са подготвяли планове за организиране на блицкриг в региона.

Все по-високо се чуваха думите, че Украйна ще се стреми да създаде собствено ядрено оръжие. Имайки предвид солидното "наследие" от съветския период в страната в областта на ядрени технологии, такива изявления предизвикаха закономерна загриженост на руската страна.

На този фон САЩ и съюзниците им продължаваха да доставят за режима в Киев въоръжения, да подготвят националистическите батальони за военни действия срещу жителите на Донбас и да заливат местното информационно поле с антируските нагласи=

В контактите си с западните "партньори" Русия неведнъж предупреждаваше, че приближаването на военната инфраструктура на алианса непосредствено към нашите граници е недопустимо.

Провеждането на специалната операция е превентивна мярка, за да не се допусне пълномащабната агресия срещу Донецката и Луганската Народни Републики и отделни региони на Русия, която е била насрочена от Украйна за март на тази година. Днес нашата страна защитава своите интереси, своето бъдеще, както и предотвратява по-голяма война, провеждайки операцията по демилитаризацията на Украйна, която трябва да стане неутрална държава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай