Митов: Миграционният поток не е насочен към България

Митов: Миграционният поток не е насочен към България | StandartNews.com

Ясно е, че българската държава трябва да охранява границите и ние това го правим, и го правим добре. Миграционният поток не е насочен към България, а към Запад и Север. Това заяви външният министър Даниел Митов по повод охраната по границата във връзка с бежанската вълна.

"Когато има заплаха от евентуален бежански натиск по някоя от другите ни граници превантивно сме длъжни да предприемем съответните мерки. Става въпрос за охрана на границата и наблюдение", обясни той.

Направено е всичко възможно, за да се осигури охрана и наблюдение на границата с Македония, за да сме наясно какво се случва, каза той. "Ние трябва да знаем, ако започне такъв бежански натиск. Ще се прилагат същите процедури, каквито се прилагат и на българо-турската граница", добави министърът на външните работи, цитиран от БГНЕС.

Как ще стреляме срещу бежанците. Защо ми задавате такива въпроси. Инструкциите и заповедите, които са дадени, питайте министрите, които ги дават. Могат и да съм информиран, но въпросът не е към мен. Така министърът отговори на журналистически въпрос по повод твърденията, че охраната по границата може да стреля с картечници по бежанци.

Припомняме, че вчера Българската армия разположи жива сила и военна техника на граничните ни пунктове с Македония.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай