Мистерия. Какъв план има Кирил Петков?

Коментар по темата направи Екатерина Захариева

Мистерия. Какъв план има Кирил Петков? | StandartNews.com

Външно министерство явно не знае, че Петков води някаква своя политика зад граница. В "Говори сега" темата коментира Екатерина Захариева - депутат от ГЕРБ-СДС и бивш външен министър.

"Очевидно премиерът прави някаква външна политика, за която МВнР не знае и ми направи впечатление, че министър Генчовска не присъства на голяма част от посещенията. Когато и двамата са там и когато Петков има среща с премиера на РСМ, е странно, че Генчовска не присъства", каза тя.

Захариева смята, че Кирил Петков е поел ангажимент за падане на ветото за еврочленството на РСМ.

"Знаем, че преди няколко дни министър Буяр Османи каза в техните медии, че се готви някакъв документ, който е почти готов за подписване, но аз лично го разбирам, че се очаква да се подпише на междуправителственото заседание", каза тя.

По думите ѝ ГЕРБ имат информация, че се подготвя ново междуправителствено заседание в началото на месец май, предаде днес.бг.

"Ангажиментът, който очевидно министър-председателят е поел, ще доведе до това, че съгласието, което България години наред поддържа, ще се разруши. Той не смее да го каже на всеослушание в България, защото знае, че повечето българи ще го сметнат за национално предателство

Захариева обясни, че юридически е възможно МС да промени преговорната рамка и да каже "да" за падането на ветото пред Европейския съвет без съгласието на парламента.

"Надявам се, че няма да успее, защото все пак има декларация на парламента. Ако не иска да разрушава това национално съгласие и ако не иска българските граждани да го мислят за национален предател, е по-добре да дойде в парламента и да чуе какво казват народните представители", заяви депутатът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай