Мирослав Найденов: Чуваме, че ГЕРБ ще имат 90 министри

БАСТА разчита на достойни, "които не искат да са в една партия с Цветанов"

Мирослав Найденов: Чуваме, че ГЕРБ ще имат 90 министри | StandartNews.com

София. "Това, което чуваме е, че в следващия кабинет на ГЕРБ ще има поне 90 министри, защото на всички от депутатите им е обещано депутатско място", обяви Мирослав Найденов, един от учредителите на БАСТА.

Със скечове започна учредителният форум на новата политическа формация БАСТА. Учредяването на партията, започна с обръщение от Бойко Борисов, но не бившият министър-председател, а актьорът Красимир Радков, влязъл за пореден път в образа на лидера на ГЕРБ. Радков им представи десетте Бойкови заповеди, които той е съкратил до девет.

Найденов изрази опасения, че може да има саботаж при съдебната регистрация на партията. С явно гласуване бе избран единодушно Мирослав Найденов за председател на партията.

След като бе посочен за водач на новосформираната партия Наденов заяви: „Благодаря за този избор. Поздравявам ви с този празник и ви благодаря,че сте тук. Надявам се да работим ползотворно и законово. Подозирам, че ще бъде опитано да се саботира учредяването на партията ни".

"Тук няма статисти, а тук сте свободомислещи хора. От изискуемите 500 в залата има над 1500 члена", каза още Найденов. На събранието се прочете и учредителната декларация на партията и се гласува дневният ред на БАСТА, който включва 8 точки. Втората точка е избор на Управителен съвет.

Пред журналисти Найденов поясни, че се преговаря с настоящи депутати от ГЕРБ, за да се присъединят към БАСТА. Но от разговорите е станало ясно още, че всеки депутат е бил убеждаван да не напуска парламентарната група на ГЕРБ.  "Надявам се, че между тях има много достойни хора, които няма как да останат в една партия с Цветан Цветанов", каза Найденов.

„Казах БАСТА още преди няколко месеца, което беше равно на самоубийство и от тогава съм с охрана. После и други колеги казаха БАСТА и решихме, че когато го извикаме повече хора се чува и по-силно", подчерта лидерът на БАСТА. По думите му, в залата няма действащи депутати на ГЕРБ, но по-голямата част от присъстващите са бивши привърженици на партията.  "В годините на Прехода ни писна от бащици. Ние винаги търсим някой бащица. Очевидно няма как един човек да ни оправи. Надявам се колегите да се съберат и да взимат решенията колективно", посочи Найденов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай