Мирослав Ненков с критика към Рашидов за острите му думи

По думите му никъде не се коментира какво е било нивото на хемоглобина в кръвта на момичето

Мирослав Ненков с критика към Рашидов за острите му думи | StandartNews.com

В законодателството трябва да бъде регламентирано строго, ясно и недвусмислено какво означава понятието „интимна връзка“ и това тя да бъде след 60 дни заедно е просто дефиницията, дадена от нашите законотворци. Това каза в ефира на Euronews Bulgaria анестезиологът д-р Мирослав Ненков.

Изказването на Вежди Рашидов от по-рано днес е много показателно. То е показателно не само за неговото отношение, но и за общото ни отношение към този проблем. Това, че след 20 разреза с нож извършителят може да бъде пуснат да се прибере вкъщи също е показателно. Няма разлика между този акт и това, което каза Вежди Рашидов „от сърце.“

По думите на д-р Ненков въпросът е сложен, а той обхваща не само насилие над жени, но и над мъже. Смисълът на правото обаче според него е да бъде неизбежно, независимо за коя тема се касае. Работата на съдебния медик в един такъв случай е да опише на разбираем език за съда какво е установил при преглед или по документи, а не да дава квалификация дали има лека, средна или тежка телесна повреда, каза още анестезиологът.

По думите му никъде не се коментира какво е било нивото на хемоглобина в кръвта на момичето при постъпването му в болницата, а това би било определящо дали е имало заплаха за живота ѝ или не.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай