Мирчев: За промените в Конституцията трудно може да се заобиколи ДПС

С Пеевски сме на една вълна за главния прокурор

Мирчев: За промените в Конституцията трудно може да се заобиколи ДПС | StandartNews.com

Не сме изпрали Пеевски, заяви депутатът от ПП/ДБ Ивайло Мирчев по Нова тв. Отдавна сме заявили, че за конституционна реформа ще говорим с всички, включително и ДПС.

Въпреки това той още не се бил запознал с промените в конституцията, които предлага ДПС. Те бяха обявени още през февруари, а в четвъртък от движението ги публикуваха отново.

Имам усещането, че с г-н Пеевски сме на една вълна за главния прокурор, каза още Мирчев.

По отношение на конституцията трудно може да се заобиколи ДПС. Няма селфита, срещите са пред всички, допълни той.

Ще трябва да разговаряме и с БСП, с "Възраждане" и с ИТН. Защото ни трябват 180 гласа за конституционна реформа, мотивира Мирчев защо са нужни срещите на ПП-ДБ с ДПС от последните две седмици. 

Те били същите хора, които правили протестите срещу Пеевски. "Защото, ако някой смята, че като влезем в парламента, там ще ни чакат 93 девици, както пише в Корана, се лъже", допълни той.

"Ние не сме булка на мегдана, за да си избираме момък. Ако не получим подкрепа за най-добрите, според нас, промени, ще отидем при хората на площада и ще кажем, че не се получи", каза Мирчев.

Той уточни, че "Продължаваме промяната - Демократична България" може да се оттегли от изготвянето на конституционните промени, ако те не са качествено направени. Допусна, че може дори да внесат изцяло техни предложения..

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай