Мирчев описа каква фигура ДБ биха предложили за премиер

Той посочи, че ако президентът реши да им даде третия мандат, ще разговарят с партиите от досегашната коалиция

Мирчев описа каква фигура ДБ биха предложили за премиер | StandartNews.com

Ние бихме разговаряли и с "Има такъв народ", но мисля, че диалогичната политическа сила в Народното събрание е "Демократична България" (ДБ) и естественият ход е ДБ да получи третия мандат, за да може да направим един баланс в управлението. Това коментира Ивайло Мирчев от ДБ пред журналисти в парламента.

Той посочи, че ако президентът реши да им даде третия мандат, ще разговарят с партиите от досегашната коалиция. Не ни трябват избори в момента, убедени сме в това и можем да говорим за хоризонт до местните избори за конкретни неща, които едно подобно правителство да изпълни, заяви депутатът от ДБ.

Мирчев описа каква фигура биха предложили за премиер - "диалогичен човек, човек на разума, който може да обединява и да потушава конфликти и да върши работа като премиер". Той обаче посочи, че тепърва това ще бъде обсъждано с партньорите им и няма смисъл да се спекулира с имена в момента.

При всички положения не бива кабинетът да бъде осеян с ярки политически фигури, по-скоро трябва да има висока степен на експертност, а и да се опитаме да оберем един хоризонт до местните избори, в който той да свърши конкретни неща, коментира Ивайло Мирчев.

По-рано днес премиерът Кирил Петков обяви, че "Продължаваме Промяната" ще върне проучвателния мандат за съставяне на правителство неизпълнен.

По информация на БТА. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай