Министърът на туризма: Бранд България ще е от 7 думи

Българският туризъм не може да бъде различен от теченията в световния, каза Илин Димитров

Министърът на туризма: Бранд България ще е от 7 думи | StandartNews.com

"Българският туризъм не може да бъде различен от теченията в световния. Световният се възстановява с голяма скорост. Работата на министерството е концентрирана върху това да ни позиционира добре на международните пазари и да покаже, че сме готови да посрещнем всички желаещи да посетят страната ни. И да акцентираме върху положителните страни". Това каза пред БНР министърът на туризма д-р Илин Димитров. 

Той беше категоричен, че туризмът у нас се възстановява, но - средства за реклама никога не достигат. 

"Започваме голям проект за дигитализация. Ще включим всички университети в страната, които имат желание. Ще направим национална база от забележителности, ще покажем страната си по модерен начин. Проектът е съвместен с няколко министерства, с НПО сектора", каза Димитров.

В предаването "12+3" министърът подчерта и работата върху бранд "България", като целта е да бъдат ангажирани най-големите платформи в света:  "Дълги години страната ни беше популяризирана от туроператорите. Това ще остане, но искаме да наблегнем на бранд "България". Трябват ни седем думи, които да заковем на дъската и да кажем, че това са нашите неща, които ще рекламираме". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай