Понеделник,

Министър обяви, че диша по-леко. Причината

От: СТАНДАРТ -
6589
Министър обяви, че диша по-леко. Причината
A
A
A

„В България се диша по-леко, тежестта на корупцията определено е по-малка. Видяхме през последните шест месеца, че по важни въпроси като че ли управлението загуби темпо. Многократно от „Демократична България“ сме казвали, че ни трябва ясна програма с ясни срокове“, каза още правосъдният министър Надежда Йорданова в студиото на бТВ.

Йорданов добави, че борбата с корупцията не е еднократен акт, а систематично усилие, което изисква воля, инструментариум и последователни усилия.

„Тя не се заключава в едни PR акции и арести. Например, повече прозрачност. Законопроектът за европейските делегирани прокурори е от май в парламента. Отне почти два месеца да стигне до първо четене в пленарна зала. Защо? Трябва да има ефективен механизъм за носене на отговорност от главния прокурор“, заяви тя.

Йорданова добави, че за България е добре да има действащ парламент.

„Това означава действащо правителство с ясно мнозинство. Ние не поставяме червени линии как то да бъде сформирано. В разговори съм убедена, че ще бъде намерен балансът. Разговори за персонален състав все още няма“, поясни тя.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички