Министър обяви, че диша по-леко. Причината

Признание от Надежда Йорданова

Министър обяви, че диша по-леко. Причината | StandartNews.com

„В България се диша по-леко, тежестта на корупцията определено е по-малка. Видяхме през последните шест месеца, че по важни въпроси като че ли управлението загуби темпо. Многократно от „Демократична България“ сме казвали, че ни трябва ясна програма с ясни срокове“, каза още правосъдният министър Надежда Йорданова в студиото на бТВ.

Йорданов добави, че борбата с корупцията не е еднократен акт, а систематично усилие, което изисква воля, инструментариум и последователни усилия.

„Тя не се заключава в едни PR акции и арести. Например, повече прозрачност. Законопроектът за европейските делегирани прокурори е от май в парламента. Отне почти два месеца да стигне до първо четене в пленарна зала. Защо? Трябва да има ефективен механизъм за носене на отговорност от главния прокурор“, заяви тя.

Йорданова добави, че за България е добре да има действащ парламент.

„Това означава действащо правителство с ясно мнозинство. Ние не поставяме червени линии как то да бъде сформирано. В разговори съм убедена, че ще бъде намерен балансът. Разговори за персонален състав все още няма“, поясни тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай