Министерски съвет отпусна 1 млн. лв. за Мизия

Министерски съвет отпусна 1 млн. лв. за Мизия | StandartNews.com

София. Към днешна дата с оглед на обстановката в Мизия отпускаме авансово 1 млн. лв. за посрещане на нуждите в Мизия. Това каза служебният премиер проф. Георги Близнашки след първото извънредно заседание на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет (МС).

Тепърва ще се направи оценка на щетите в пострадалите региони на страната след наводненията и най-вероятно ще се наложи отпускането на допълнителни средства, обясни Близнашки, цитиран от БГНЕС.

„Имаме предходно предложение на нашите предшественици, но то не е оформено като постановление на Министерски съвет. Така че със средствата, които ще отпуснем по тази линия са около 16 милиона 300 хил. Всичко това ще бъде внесено като предложение към Министерски съвет. Официално това ще стане следващата сряда", каза още проф. Георги Близнашки.

Днес на заседанието е била предоставена информация за дейността на комисията през 2014 г. и изразходваните средства до този момент.

Вътрешният служебен министър Йордан Бакалов бе избран за председател на комисията. В нея влизат още и Екатерина Захариева, Светлана Жекова, Васил Щонов, Васил Грудев, Катя Тодорова, Ваня Кастрева, Спаска Петрова, Виктор Стоянов и други.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай