Министърът на отбраната поиска КСНС за етническия мир

Министърът на отбраната поиска КСНС за етническия мир | StandartNews.com

София. "Мисля, че има основание за свикване на КСНС за етническия мир в България", твърдо заяви военният министър Ангел Найденов след заседанието на кабинета днес, предаде бТВ.

 

Той определя като особено притеснително, че някои кръгове използват темата за реализиране на политическите си амбиции.

 

"Аз не знам дали хората, които експлоатират тази тема, си дават сметка, че стоим върху буре с барут и в този случай всички трябва да подхождаме изключително внимателно към коментара, към отношението и към използването на езика и изразните средства", коментира министърът на отбраната създалата се ситуация.

 

"Самият факт, че министър-председателят и президентът направиха съвместно обръщение по тази тема, е достатъчно показателен. Ако към това прибавим и загрижеността, която личи в текстовете на декларациите, които бяха обсъждани в Народното събрание, и ангажираността на парламентарните групи, става ясно, че има достатъчно сериозно отношение, което предполага и свикване на КСНС", мотивира искането си Найденов, като по негови думи това е една по-уместна тема за съвета в сравнение с тази за европейските средства.

 

Военният министър категорично отхвърли твърденията, че е имало договаряне "на тъмно" във връзка с изграждането на преградното съоръжение на българо-турската граница. "Общата цена на материалите за стената и доставката е 8 075 000 лева", каза още Найденов.


"Сами разбирате, че няма как да минем през конкурси, оспорвания, дълга процедура. Затова сме избрали текстове от Закона за обществените поръчки, на база на маркетингово проучване са избрани фирмите. Дали има надписване или няма надписване, ще е отговор от една проверка, която вече е започнала", допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай