Министър Найденов награди военноморския аташе на САЩ у нас

Министър Найденов награди военноморския аташе на САЩ у нас  | StandartNews.com

София. Министърът на отбраната Ангел Найденов отличи днес, 24 юни, с награден знак „За принос към Министерството на отбраната" военноморския аташе към посолството на Съединените американски щати в Република България капитан II ранг Марк Андерсън и Джоузеф Фитцджералд, съветник по политико-военните въпроси. Наградите се връчват за техния принос в укрепването на двустранните отношения във военната област и във връзка с приключването на мандата и окончателното им отпътуване от страната.

"Тези отличия са израз на нашето признание за дейността и личния принос на капитан Андерсън и на г-н Фитцджералд за активизирането, разширяването и задълбочаването на контактите между министерствата на отбраната и въоръжените сили на Република България и на Съединените американски щати. Сътрудничеството между страните ни в областта на отбраната и сигурността е важен приоритет за България и няма нищо случайно във факта, че определяме това сътрудничество като стратегическо", каза министър Ангел Найденов по време на церемонията по награждаването. Той изрази своята увереност, че институциите и структурите на двете държави ще продължат да развиват и да надграждат постигнатото в двустранните отношения.

На официалната церемония, която се проведе в Министерството на отбраната, присъстваха още посланикът на САЩ у нас Н. Пр. Марси Рийс, заместник-министрите на отбраната Иван Иванов и Неджми Али, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов и неговите заместници, директори на служби и дирекции в Министерството на отбраната, висши офицери, както и служители към посолството на САЩ в София.

След награждаването министърът на отбраната Ангел Найденов и Н. Пр. Марси Рийс проведоха среща, по време на която бяха обсъдени двустранното военно сътрудничество и перспективите за ефективно използване на съвместните българо-американски съоръжения на наша територия. На срещата присъстваха още заместник-министърът на отбраната Иван Иванов и заместник-началникът на отбраната контраадмирал Георги Георгиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай