Сряда,

Министър Московски провери наводнените жп участъци

От: Администратор -
4625
Министър Московски провери наводнените жп участъци
A
A
A

София. Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски извърши инспекция на жп участъците, в които движението на влаковете беше прекъснато поради усложнената метеорологична обстановка. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС).

В момента, вследствие на обилни валежи е прекъснато движението на влаковете в жп участъка Гълъбово – Симеоновград от 15.35 ч. Районът е затворен поради наводнен железен път и нанесени повреди по железопътната инфраструктура, уточняват от пресцентъра на министерството.

Сериозно е положението в междугарието Кръстец – Радунци, където по-рано днес не се движеха влакове, поради паднала скална маса върху железния път.

В района на Карнобат – Синдел влаковото движение се осъществява нормално. Вчера, късно вечерта то бе възстановено, след като скална маса беше паднала върху железния път и липсваше напрежение в контактната мрежа.

Водата още не се е оттекла в района на Симеоновград – Нова Загора и аварийните групи все още не са започнали работа по възстановяване на жп линиите.

Дъждът и ниските температури в района на Видин са причина за обледеняване на контактната мрежа, но аварийните екипи на НКЖИ са предприели адекватни мерки и ситуацията е овладяна.

Министър Ивайло Московски продължава да следи лично обстановката по железопътната инфраструктура в страната.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички