Министър с голямо отличие от БАН

Отличието връчени от професор Август Иванов

Министър с голямо отличие от БАН | StandartNews.com

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов получи днес почетен плакет и грамота за високия принос на МВР в развитието на квантовите технологии и комуникационния суверенитет на България. Отличието връчени от професор Август Иванов, директор на Института по роботика на БАН, в рамките на посещение на Националния център за квантова комуникация, интелигентни системи за сигурност и управление на риска- КВАЗАР.

„Квантовата комуникация е първата по рода си технология, която ще гарантира пълна защита на информацията в сферата на киберсигурността", отбеляза министър Стоянов.

Център КВАЗАР към института по Роботика на БАН ръководи изпълнението на Националния план на България за изграждане на квантово-комуникационна мрежа в страната ни, който се реализира под координацията на Европейската комисия, в съответствие с единната европейска инициатива EuroQCI.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Ангел
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи