Минеков каза как се става милионер за месец

Докато си министър , има начини

Минеков каза как се става милионер за месец | StandartNews.com

Министърът на културата бе гост в предаването "ЕвроДикоФ" по телевизия Евроком:

"Има нещо хубаво. Повечето не е особено приятно, най-вече като престой". Така служебният министър на културата проф. Велислав Минеков описа преживяването да си министър на културата след правителства на ГЕРБ.

Той обясни, че докато си министър има много начини да станеш милионер за един месец.

Проф. Велислав Минеков коментира и прословутото Ларго в София и по-конкретно позицията на ОЛАФ, които смятат, че има извършени престъпления при усвояването на средства за въпросния кич: Нещата са ясни. Там нарушенията не знам защо за някои хора са неочаквани. Аз очаквах на протестите срещу това капище.

Въпреки всичко те победиха и излетяха европейските милиони в една софийска бутафория. Това беше една от най-скъпите бутафории. Парите бяха усвоени майсторски, но този път от ОЛАФ не бяха слепи. ОЛАФ иска да върнем 4,5 млн. евро заради ремонта на Ларгото и действията на бившия министър Боил Банов".

"Калището е невероятно. Аз не мога да повярвам на очите си за това, което откриваме. Във вторник ще дадем пресконференция. Нещата, които са правени с евросредства, аз ще ги дам на Лаура Кьовеши", заяви министърът относно това, което се е случвало в и с участието на Министерството на културата.

Служебният министър на културата изреди няколко музея - един от които този за социалистическото изкуство, които са в трагично състояние.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай