Минеков би шута на "отровното трио", няма единство

Струва ми се, че нямам силите да бъда посредник в нищетата на преклонения разум

Минеков би шута на "отровното трио", няма единство | StandartNews.com

"Няколко думи, не с отчаяние и не с омраза. Изглежда самоизяждането е по-желано от съединението. Егоизмът, конспирациите и самолюбието остават единствено значими. От Цицерон до Иван Хаджийски ще бъдем обречени на вечното самовато разединение. Изглежда смисълът от протеста е да остане като част от спомените за някакво единство", написа във Фейсбук Велислав Минеков от "отровното трио", за да обяви, че го напуска.

Това става, след като вчера бе обявено, че е постигнато принципно съгласие с гражданската платформа „Изправи се.БГ“ за общо явяване на предстоящите избори и предстои подписване на споразумение.

"Струва ми се, че нямам силите да бъда посредник в нищетата на преклонения разум. Бих желал да бъдем Истанбул или Будапеща, но вероятно е да останем същите, от Освобождението до днес. Мълчаливото ни съучастие в делата на една престъпна власт и съвършенството на нашите идейни различия ще оставим като мрачно дарение на поколението след нас. Османското наследство ще пазим тайно в душите ни, ще бъдем революционери при подходящ спасител. С оглед на последните събития. Очаквам ясни съвместни действия срещу превзелата ни шайка и управляващи мутри. Декларация за съдействие за честни избори и ясни, обединени намерения. В последствие правителство насочено в срещу днешната мафия. Да, нужен е компромис, тежък е, боли. Живеещите в миналото трябва да предпочетат бъдещото. И всички извънпарламентарни фракции, партии и коалиции, трябва да направят болезнения жест за обединение. Алтернатива няма. Преговорите са ежедневни, резултатът е очакван. "Съединението прави силата" – да бъде прочетено от всички честолюбиви и претенциозни заявители на победата. В случай, че обединението е невъзможно (до 23.12.), възнамерявам да прекратя моето политическо и гражданско съучастие. Каквото можах, направих", написа още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай