Миков върна на ГЕРБ промените им в Изборния кодекс

От депозираните в деловодството текстове не ставало ясно кой е вносител

Миков върна на ГЕРБ промените им в Изборния кодекс | StandartNews.com

София. Председателят на Народното събрание Михаил Миков изпрати писмо до народните представители от ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева, Красимир Ципов и Данаил Кирилов във връзка с внесените на 28 юни 2013 г. в деловодството на парламента промени в Изборния кодекс, съобщиха от парламента.

Миков се аргументира, че не може да разбере кой е вносителят на проекта за изменение. На документа с конкретните предложения са подписани тримата депутати от ПГ на ГЕРБ - Цачева, Ципов и Кирилов. Но в придружително писмо, приложено към документа, фигурират 96 подписа. "Приложените 5 листа с 96 имена и подписи по никакъв начин не кореспондират с писмо, вх. №354-01-34/28.06.2013 г, внесено в деловодството на парламента", посочва парламентарният шеф.

"Посоченото прави невъзможно дефинирането на вносителите на представения законопроект", отбелязва Миков. И продължава: "Моля, в случай, че поддържате заявената инициатива, и с оглед обезпечаване на възможността за изпълнение на чл. 73, ал. 1 и 2 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание за разпределяне на законопроекта, проектът да бъде представен във вид, указващ по ясен и недвусмислен начин вносителите и тяхната воля", пише Михаил Миков на народните представители от ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай