Миков предлага: Субсидии за малкия бизнес и кооперациите

Миков предлага: Субсидии за малкия  бизнес и кооперациите | StandartNews.com

Трябва да има насочване на европейски субсидии и държавни помощи за малките производствени предприятия и специално поощряване на кооперациите. Това зави лидерът на БСП Михаил Миков пред членовете на селскостопанската кооперация в с. Славовица. По думите му в малките кооперации хората се борят сами и се развиват, затова и държавата трябва да помогне и да ги защити от несправедливото разпределение на субсидиите, както и да ги стимулира с държавни средства. "Тук се генерира и много заетост, особено в региони, в които има добри природни условия", заяви Миков. И допълни, че преработването ще бъде основен въпрос през следващият програмен период. БСП ще подкрепи бизнеса за откриването на нови работни места, заяви по същото време говорителят на НС на БСП и водач на червената листа в Ямбол Атанас Мерджанов. "БСП подкрепя бизнеса, особено този, който създава работни места и е експортноориентиран, като бихме приветствали всяко едно разширение на производството", добави Мерджанов при посещението си в две от ключовите фирми в региона - "Хидросистем" ЕООД и "ABC инженеринг". "За нас най-важното е да има производство, да има конкурентна продукция и много бихме се радвали да насърчаваме всеки опит за повече инвестиции, за повече работни места", каза още Мерджанов. Водачът на листата на "БСП лява България" в Ямбол подчерта, че БСП е за развитие на бизнеса, който е отворен и е с грижа за хората и преди всичко към изрядните данъкоплатци на държавата. "Но за да бъдат данъкоплатците изрядни, и държавата трябва да спазва правилата на играта, а не както беше преди година и половина", заключи Мерджанов.

Индустриалци с рамо за Добрев

Ключови индустриалци от Габрово подкрепиха водача на листата на "БСП лява България" в региона Кирил Добрев. Бившите директори на заводи и предприятия от региона разговаряха с червеното острие за разкриването на нови работни места и за по-добра подготовка на кадри в областта на металообработването, машиностроенето и текстилната промишленост.

"Направеното от БСП по отношение на икономиката е важно и правилно, но е необходимо тази политика да продължи", отбелязаха по време на срещата бившите стопански ръководители. "Габрово винаги е бил индустриален град и нашето желание е да възвърне своите позиции", категорични бяха те.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай