Местан заподозря нова коалиция "Мишо Бирата"

Местан заподозря нова коалиция "Мишо Бирата" | StandartNews.com

София. Пред вас стои коалиция "Мишо Бирата" и затова нямате право да подавате оставка. С тези думи председателят на ДПС Лютви Местан се обърна към премиера Пламен Орешарски, който бе в пленарна зала за участие в блиц контрола.

Оставаме с впечатлението, че се задава нова коалиция на политическата безпринципност, една коалиция на политическата контрабанда, за която най-подходящият етикет е „Мишо Бирата", поясни Местан.

„Кабинетът се справя, независимо, че се намира в най-тежките условия. Тепърва ще разгърне потенциала си, каза Местан. Според ДПС Орешарски е несравнимо по-ефективен от Борисов. "Кабинетът Орешарски е на европейската сцена, той е необходим на България и е легитимен", подчерта Местан.

По думите му действията около създаването на АБВ имат пряко негативно влияние върху стабилността на управлението, собствено на кабинета „Орешарски". Стана ясно, че протестите срещу кабинета нямат реална социална основа и затова стихнаха, подчерта Местан. Опонентите на властта проумяха, че кабинетът „Орешарски" не може да бъде съборен по този начин. Проумяха жестока истина, че ако изборите за Европейски парламент се окажат успешни за партиите, които стоят зад кабинета „Орешарски", това неизбежно ще има ефект и на прелегитимирането на кабинета „Орешарски", заяви още Местан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай