Местан за предсрочни избори: Възможно е да се случи

Местан за предсрочни избори: Възможно е да се случи | StandartNews.com

Не им го пожелавам, но е възможно да се случи. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан пред журналисти в парламента. Така той отговори на въпрос възможни ли са предсрочни избори в страната.

„Струва ми се, че час по-скоро РБ трябва да излезе от това състояние на двойственост - лидерът в опозиция, а партията във властта с един билюк министри", обясни Местан.

Лидерът на ДПС коментира и протестите в момента като изтъкна, че те са естествена проява в едно демократично гражданско общество.

„Болшевизмът не е само ляв феномен, изглежда, че той е присъщ и на десните. Той е диктатура на малцинството. Когато една малка част от обществото, когато една малка политическа сила, била тя много широка коалиция, с 20-тина депутати, се опитва радикално и рекетьорски да налага собствените си виждания, пряко конституция и волята на основния субект на властта, ние сме изправени пред един безпрецедентен за българската политика десен болшевизъм, който не решава проблемите, а поражда конфликтите. Не му завиждам на г-н Борисов", каза още Лютви Местан, цитиран от "Фокус".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай