Местан: Ще бъдем в парламента и ще гласуваме оставката

Местан: Ще бъдем в парламента и ще гласуваме оставката | StandartNews.com

София. „Ние ще бъдем в парламента, ще гласуваме тази оставка, за да вървим съгласно постигнатото споразумение – разпускане на парламента на 6 август, едновременно с това назначаване на служебен кабинет", каза пред журналисти в парламента председателят на ДПС Лютви Местан, като добави, че с никакви тактически ходове не трябва да се допуска преосмислянето на края на мандата на 42-то Народно събрание.

„Каквото има да се случва – трябва да се случи през следващата седмица. Аз съм изумен, че някой има интерес да се нагнети усещане за неяснота относно оставката на кабинета „Орешарски". Този казус е толкова ясен, че няма накъде. Не мога да си обясня как и защо някой внушава тезата, че този казус е неясен и едва ли не се явява в ролята на този, който ще предизвика края на кабинета „Орешарски". Краят на кабинета „Орешарски" е настъпил. Този въпрос беше изяснен по време на консултациите при президента, последва конкретизиране от г-н Орешарски, че оставката ще бъде подадена в периода 21-25 юли. Няма бог знае какво значение дали ще е 22, 23 или 24 – ще бъде през един от тези дни", коментира Лютви Местан.

Председателят на ДПС обясни, че от партията са готови на всякакви консултации, включително за уточняването на дневния ред, за компенсиране на загубеното време през тази седмица чрез извънредни заседания на Народното събрание по посока на удължаване на пленарния ден, като заяви, че ако е необходимо, ще има и среднощни заседания, и заседаване и през следващия уикенд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай