Местан се оправдава за разкритието на в. "Стандарт"

Местан се оправдава за разкритието на в. "Стандарт" | StandartNews.com

Лютви Местан отново се опита да се оправдае за разкритието на в. "Стандарт". В сряда съобщихме, че той е искал и получил достъп до секретни документи. Местан обаче продължава да твърди, че не е излъгал за достъпа до секретна информация. Според него отговорът, получен от парламента, че е искал и получил достъп до такава информация, не бил интерпретиран коректно.

„На пресконференцията на 7 януари коментирах конкретно твърдение – че съм занесъл секретния договор за МиГ-29. Не съм имал достъп до него, защото не съм се възползвал от правото си да вляза в секретното деловодство и да се запозная с този договор, камо ли да съм го изнесъл. Но естествено, че съм имал достъп до класифицирана информация – например във връзка със заседанията на Консултативния съвет при президента. Докладите ми се предоставят по съответния ред", оправда се той. И за пореден път се закани, че ще съди медии и анализатори, които са го обвинили в шпионаж. Претенциите му ще бъдат само по отношение на обвиненията в шпионаж и за работа против националните интереси.

Бившият председател на ДПС обаче продължава да не казва истината. Не в София, а на импровизирания брифинг на площада в Момчилград на 26 декември миналата година той каза: „Бил съм изнесъл секретни документи. Влезте в секретния отдел на парламента да видите дали има мой подпис", каза тогава той в отговор на коментарите, че е изнасял секретни документи. Твърденията му тогава бяха цитирани от всички медии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай