Местан: Основният въпрос е защо Вучков си отива

Местан: Основният въпрос е защо Вучков си отива | StandartNews.com

Основният въпрос не се свежда до това кой министър си отива, а защо си отива министър Веселин Вучков и в името на какви политики Румяна Бъчварова ще бъде избрана. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан п време на дебатите в НС за смяната Веселин Вучков с Румяна Бъчварова.

Персоналните промени в българските правителства са естествено явление, но когато това се случва малко след 100 дни от управлението, има вътрешнопартийни и общополитически измерения, посочи Местан и уточни, че няма да коментира предложението на Бъчварова от гледна точка на социологическия й опит, правейки аналог с изказванията на премиера, че филолог не може да ръководи спорта.

„България има сериозен проблем в националната сигурност. Лобистките интереси на партньорите на г-н Борисов са сериозна причина за тази криза. За нас е от особено значение да бъде описана и обяснена цялостната картина днес. Още при създаването на четирипартийната коалиция, ДПС изрази опасения, че привличането на националпопулисти ще бъде източник на напрежение чрез генериране на ксенофобия. Нашите оценки и предупреждения се оказаха верни, най-категоричното доказателство е и днешния ден. В центъра на София могат да бъдагт умишлено опожарявани коли на ДПС - това говори не само за неспособност да се противодейства, а за тежка и трудно преодолима криза на толерантността", подчерта Лютви Местан, цитиран от "Фокус".

„Ще гласуваме против избирането на Румяна Бъчварова, аргументите ни не са свързани само с това, че ДПС е опозиционна партия", каза още лидера на ДПС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай