Местан: Европа ще разсее лошите митове за Пеевски

Местан: Европа ще разсее лошите митове за Пеевски | StandartNews.com

Той няма неизпълнен ангажимент, обяви лидерът на ДПС

Искаме Европа да види разликата между мита и реалността за Делян Пеевски и тогава да отсъди. Така лидерът на ДПС Лютви Местан мотивира вчера кандидатурата на депутата за Брюксел. Пеевски е втори в листата след Филиз Хюсменова.

Няма нито един ангажимент, който Делян Пеевски да е поел и да не е изпълнил, категоричен бе Местан. Той изтъкна, че Пеевски няма нито едно отсъствие от областния съвет на партията в Пазарджик, където е член.
"Гледам го на заседания, после пускам телевизора и виждам друго лице", заявил пред Местан областният шеф на ДПС в Пазарджик Юмер Хамза. Според лидера на ДПС лансираните тези за Пеевски обиждат членовете на партията. Те изразили мнение, че ако за председател на ДАНС е бил избран депутат от БСП или ГЕРБ, е нямало да има подобна реакция.

Не смятам, че в номинацията на Пеевски трябва да се чете знак към БСП или ГЕРБ, коментира Лютви Местан. Той разказа, че членовете на ДПС се питали какъв знак ще дадат, ако не го кандидатират за Брюксел, след като е втори по номинации в движението.

"Областните председатели заявиха, че са номинирали реалния човек, реалния политик Пеевски, а не този, когото виждат като сатанизиран образ", посочи Местан. По думите му има "силно притеснение" в определени среди от възможността "Европа да се срещне с мита". "Когато Европа види, че не става въпрос за Сатана и се запознае с реалния образ, какво ще правят политическите ни опоненти, с какво ще го заменят?", запита лидерът на ДПС.

Евролистата на ДПС:

1. Филиз Хюсменова
2. Делян Пеевски
3. Неджми Али
4. Илхан Кючюк
5. Искра Михайлова
6. Станислав Анастасов
7. Айсун Авджиев
8. Елисавета Кехайова
9. Севим Мусак
10. Яшар Асан
11. Дениз Хайрула
12. Андрей Георгиев
13. Хами Хамиев
14. Анна Благоева
15. Александър Несторов
16. Алисе Хасанова
17. Мустафа Карадайъ

Сергей: Правят се опити за истерия

"Пак се създава опит за истерия, а всъщност става въпрос за избори и всичко е в ръцете на гражданите". Това заяви лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев по повод листата на ДПС. "Това кой да бъде номиниран е въпрос на вътрешнопартийна процедура. Защо не им беше проблем, че България беше представлявана от Борисов - бивш сикаджия, като министър-председател, а Слави Бинев беше евродепутат. Малко по-полека, всичко е в ръцете на гражданите", подчерта Станишев. "Аз отговарям за ГЕРБ, а не за ДПС, и не ме интересува", заяви и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Метин Казак се сбогува във Фейсбук

Досегашният евродепутат Метин Казак не попадна в окончателния вариант на евролистата на ДПС. При черновата от сряда вечерта Казак бе 6-и по ред. Още сутринта в четвъртък Метин написа във Фейсбук: "В края на мандата ми като член на Европейския парламент искам да изкажа благодарността си към всички колеги, приятели, съмишленици и съпартийци за съвместната ни работа през последните 5 години!" Той благодари за номинациите от структурите на ДПС. "Ценя високо тяхното доверие и оценка. Бъдете живи и здрави", написа още Метин Казак. "Кариера в ново поприще" очаквала Казак, коментираха от ДПС неофициално. Но не уточниха дали става дума за пост в България или в Брюксел.

Либералите с офиси в Европа

Евродепутатите от ДПС/АЛДЕ започват кампания за разкриване на офиси в Западна Европа веднага след изборите на 25 май. Те ще работят безплатно в полза на българските емигранти и ще решават проблеми на сънародниците ни зад граница. Задачата на кандидатите за евродепутати постави лично лидерът на ДПС Лютви Местан по време на заседанието на Централния предизборен щаб с областните председатели на партията. Не е необходимо да имате офиси в страната както досега, защото навсякъде в градовете ДПС има местни централи, посочи Местан. И уточни, че досегашните офиси на евродепутатите ще бъдат закрити, хората ще продължат да се срещат с тях, но в партийните клубове по места. Вместо това от ДПС ще развият мрежа от офиси зад граница, като се направи карта на страните и регионите с най-компактна маса български емигранти. Тези наши сънародници имат различни административни проблеми, понякога е необходима юридическа консултация или друг вид помощ. Ще назначим подготвени хора там и те ще помагат на всеки българин в беда, обясни Местан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай