Меглена Кунева иска нова Конституция

Меглена Кунева иска нова Конституция | StandartNews.com

Шумен. „Инициатива за изработването на нова Конституция по примера на Исландия започва "Движение България на гражданите". Това заяви Меглена Кунева на заседание на Националния съвет на движението.

„Започваме работа по изработването на нова Конституция с помощта на гражданите, както това се случи в Исландия. За целта ще сформираме обществен съвет от експерти и общественици, които ще събират предложенията на гражданите", обясни Кунева за инициативата.

„Подкрепяме инициативата на президента Плевнелиев отново да се сезира КС и да се даде ясен отговор на въпроса кога се прекратяват пълномощията на един депутат", каза още лидерът на политическата формация и изтъкна, че са нужни промени в съдебната власт.

„Конституцията трябва да бъде изпратена с уважение" – „ще работим с гражданите за изготвянето на новата, а след това ще търсим и конституционно мнозинство", категорична бе Кунева.

Предсрочните избори са неизбежни, тъй като този парламент работи с изключително нисък праг на доверие и се крепи единствено на Атака, казаха още от партията. „Това правителство и това НС не работи и доказателство за това са приетите само 24 закона или изменения на закони", обясни Даниел Вълчев, член НС на Движението.

Очаква се да бъде избран нов орган в структурата на партията в Шумен. Изпълнителният съвет ще бъде от 15 души. Новоизбраният състав на ръководния орган включва 61 души в момента,съобщиха от партията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай