Мая: Не може да делим БСП на кланове

Мая: Не може да делим БСП на кланове | StandartNews.com

Ние сме единствената партия в България, в която съпартийците се обръщат един към друг с другари, защото сме приятели. Това каза пред заседанието на 48-мия конгрес в зала 1 на НДК Мая Манолова, шеф на контролната комисия на БСП.

Не мога да приема БСП да се дели на кланове и кръгове, знам, че каквото и да се случва, можем да дебатираме свободно своите политики, заяви Манолова. Ние не може да сме партия на единствената истина от последна инстанция. Нима децата ни не грешат, но гоним ли ги от домовете си, като сбъркат - имаме нужда от тези млади хора, защото БСП е носител на прогреса, заяви социалистката от трибуната на форума.

Прогресът е носен от младите, трябва да влезем в новите социални отношения на 21 век, но това не се постига с само с електронни членски карти, каза Манолова. И призова социалистите да отворят широко БСП, а да не се затваря в черупка формацията. Една държава се придвижва толкова бързо, колкото е скоростта на последната баба, която крета по пътя, а не с мощността на яхтите, посочи Манолова. И заяви, че БСП има огромна отговорност да намали разликата между бедни и богати. Не се успокоявайте от това, че партията ни е на 125 години и "ще преживее и това", предупреди червената фурия. Не можем да бъдем беззъба опозиция, това не е БСП и трябва да вдигнем високо червените знамена, каза още Манолова.

И днес не искам да загубя вярата си, че БСП може да спечели идващите избори, допълни тя. Да тръгваме сред хората още от утре, време е за смелост, защото от нас зависи успеха ни, надъха своите Манолова.

Очаквано, на форума се чуха остри критики и за външната политика на правителството на Пламен Орешарски. Светлана Шаренкова разкритикува политиките на кабинета на червените по отношение на Русия. Конгресът на БСП прие политическата си декларация, предстои дебат за местната власт и най-спорната точка от дневния ред на заседанието - промените в устава на партията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай