Четвъртък,

Мая Манолова в акция за газа. Командва кабинета

От: СТАНДАРТ -
3763
Мая Манолова в акция за газа. Командва кабинета
A
A
A

В акция за газа влезе Мая Манолова и започна да раздава команди на служебния кабинет.

Правителство да извади цялата истина за състоянието на „Булгаргаз“ и за доставките на газ, призова лидерът на „Изправи се, България“ Мая Манолова.

„Истината е, че ние и през тези месеци, в които се отказа правителството на промяната от договора с „Булгаргаз“, потребявахме руски газ през посредници с 30% по-скъп“, допълни тя Манолова.

„Апелът ни към служебното правителство, към енергийния министър е незабавно да вземат драстични мерки за оздравяване на сектора. Не е нормално да се налеят 800 милиона в едно дружество, което пусна посредници и ощети българския народ“, каза още Манолова.

Според нея тези 800 милиона лева ще се използват, „за да заметат следите от ужасните кражби в газовия сектор“.

„Зарадвахме се, че е обявен за първи път публичен търг за доставка на природен газ, но по внимателният прочит показва, че това същото ръководство, назначено от „Продължаваме промяната“, което видяхме през неговия председател, се кани чрез този търг да върне същите посредници, които продадоха руски газ на „Булгаргаз“ с 30% по-скъп“, добави Манолова.

Лицемерието и идеологизирането на доставките на газ наистина води до една голяма измама по отношение на българските граждани, отбеляза Мая Манолова.

„Миналия месец това ръководство, това правителство, което си отиде и което е категорично срещу доставките на „Газпром“, купуваше газ от официалното дружество на „Газпром“ – „Вантерсхол“, каза тя.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички