Мая даде газ на партията си. Кои са в нея

За какво ще се бори "Изправи се България"

Мая даде газ на партията си. Кои са в нея | StandartNews.com

Мая Манолова даде газ на партията си.Инициативният комитет, който започва изграждането на "Изправи се България", бе сформиран днес следобед в клуб "Перото" в НДК. За представляващи комитета бяха избрани Манолово, Юлиян Ненчев и Никола Вапцаров. На събитието се събраха около 100 души от цялата страна, представители на гражданската платформа "Изправи се. БГ", която сега ще прерасне в партия, предаде БГНЕС.

Защо партия? Това е единият от въпросите, които хората ни задават, каза Манолова. И обясни: "Време да се превърнем в политически субект, който да носи отговорност за реализирането на решения, които предлагаме, защото сме наясно с проблемите на българите и знаем как да ги решаваме. Усещаме подкрепата и доверието на гражданите и никога не предадохме това доверие.".

"Защо точно сега? Защо сега правим инициативен комитет и започваме учредяването на партия? Това е вторият въпрос, който хората ни задават. Смятам, че сега е моментът. Една година след първите избори на 4 април, които отстраниха Борисов от властта, когато избухва разочарованието на хората, че въпреки че Борисов не управлява, моделът Борисов не е разграден. Той се възпроизвежда, той се надгражда от новата власт", каза още Манолова.

По думите й реално реформите не се случват, възмездието е на трупчета, а справедливостта чака на дълга опашка и бедността се увеличава. Според нея сега е нужна социална партия, тъй като такава няма в управлението.

Според нея партиите в Народното събрание вървят след събитията и са готови да предадат националния интерес.

"Ние искаме социална България без бедност и неравенства. Ние искаме солидарна България. Ние искаме справедлива България. Ние искаме просперираща България. Ние искаме благоденстваща България. Ние искаме силна България. Искаме държава, която да е майка, а не мащеха за своите граждани", каза Манолова.

Предстои учредително събрание на политическа партия "Изправи се България" на 1 май от 11 ч. в зала "Азарян" на НДК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай