Мария Габриел представи Бранд България в Саудитска Арабия

Срещна се с министъра на инвестициите на Кралството инж. Халид Ал Фалих

Мария Габриел представи Бранд България в Саудитска Арабия | StandartNews.com

Мария Габриел се срещна с министъра на инвестициите на Кралство Саудитска Арабия инж. Халид Ал Фалих в рамките на двудневното си посещение в Рияд.

Инвестиции, иновации, свързаност, култура, търговия, туризъм - тези теми са били акцент на срещата на външната министърка с Халид Ал Фалих, съобщи самата тя в профила си във Фейсбук. Двамата са обсъдили как България да се превърне в иновационен хъб и атрактивна инвестиционна дестинация в областта на енергетиката, транспорта, дигиталната инфраструктура, зелените технологии.

"Поздравих за спечеленото от Рияд домакинство на световното изложение Expo 2030 и споделих за ключова в работата ми инициатива - "Бранд България". Това са инициативи, даващи възможност на страните ни да споделят визията за бъдещето. Благодаря за готовността за обмен на бизнес делегации, които да идентифицират стратегически области за сътрудничество от взаимен интерес", коментира Габриел. Тя е отправила и официална покана към министъра и неговия екип да посети нашата страна.

Преди това българският външен министър се срещна с председателя на Консултативния съвет (Шура) на Кралството шейх Абдула бин Мохамед аш Шейх. "България и Кралство Саудитска Арабия традиционно имат добри отношения. Важен за надграждане на тези отношения е парламентарният диалог", написа във Фейсбук вицепремиерът.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай