Маргарита Попова за КТБ: Да оставим прокуратурата да си свърши работата

Маргарита Попова за КТБ: Да оставим прокуратурата да си свърши работата | StandartNews.com

"Като юрист бих казала, че в момента има висящо наказателно дело, изключително сериозно и не завиждам на прокуратурата за това, което й се стовари на главата", каза във Варна във връзка с казуса КТБ вицепрезидентът Маргарита Попова. Тя допълни, че колегите й от обвинението трябва да бъдат оставени да работят спокойно.

"Ако бях в прокуратурата в момента, щях да събера един консултативен съвет от експерти, които да ми кажат за какво точно става дума. Ситуацията около КТБ е много сложна и тя не изисква много говорене, а дълбоко мислене и познаване", каза вицепрезидентът.

"Като юрист съм смутена от шетането на политици по телевизионните екрани, които нямат експертни познания, за да обясняват какво се случва, какво се е случило или какво ще се случи утре или вдругиден", коментира още Попова. Според нея в момента ни липсват експерти, които консолидирано да излязат и обяснят внимателно на достъпен език какво става, за да разбере българският гражданин какво се случва. 

"До момента никой не е излязъл еднозначно да каже. Как българският народ да се ориентира в тази ситуация", попита вицепрезидентът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай