Марешки: Нинова излъга за т. нар. лидерска среща

Марешки: Нинова излъга за т. нар. лидерска среща | StandartNews.com

"В ефира на Нова телевизия тази сутрин, по повод изпратено от нея писмо до лидерите на парламентарни групи за среща по темата за ревизия на приватизацията, Корнелия Нинова заяви, че цитирам: „ всички са се разбягали като мишоци" и никой не й е отговорил". Това заяви лидерът на ВОЛЯ и зам.-шеф на парламента Весеин Марешки преди минути. И допълни: "Държа да се знае истината. От ВОЛЯ й изпратихме писмен отговор още същия ден, в който получихме поканата й –29 ноември 2017 г".

"В писмото подчертаваме, че сме готови за такава среща на 6 или 7 декември, както тя предлага. Ние сме категорични в позицията си, че трябва да бъде осветени всички сделки на прехода", каза още Марешки и продължи: 

"Убеден съм, че за да има коректно и ефективно партньорство в политиката, не трябва да има лъжи! Разбирам усилията на г-жа Нинова да гради имидж на БСП като единствена алтернатива на ГЕРБ, но за нас всички, които са управлявали страната през прехода (някои сега са извън парламента, други са в него), са еднакво отговорни за ограбването на народа и за изпадането на България до положение на най-бедната държава в Европейския съюз – да няма достойни пенсии, да напускат лекарите, да е смазан малкият и среден бизнес, младежите да не виждат перспектива в Родината си.... За всички вече става ясно, че единствената реална алтернатива на статуквото и порочните управленски практики на прехода е ВОЛЯ".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай