Марешки: Спрете незабавно процедурите за скъпи самолети

Решете първо жизнено важните за хората проблеми, заяви лидерът на ВОЛЯ

Марешки: Спрете незабавно процедурите за скъпи самолети | StandartNews.com

Лидерът на ВОЛЯ и зам.- председател на НС Веселин Марешки излезе с остра позиция по повод съобщенията от  НЗОК, че предвиждат промени в лекарствената политика, с които щели да спестят 16 милиона лева, които не достигат в системата.

„ Значи за болните хора няма 16 милиона лева и ще се чудим откъде да ги съберем, а незнайно как и с пълното единодушие на старите партии в парламента с лека ръка се отпуснаха милиарди за самолети на Каракачанов. С този двоен стандарт ние няма как да се примирим. Искаме веднага да се прекратят всички процедури за бойна техника и всички финансови ресурси да се разпределят ефективно за болните хора, за образование и за сигурност дори и в най-малкото село. Когато се решат най-важните за хората проблеми, с каквото е останало, с това да се купи военна техника”, коментира Веселин Марешки.

От ВОЛЯ са категорични, че не може държавни структури и чиновници да си играят със съдбата на милиони хора, които всеки ден разчитат, че ще намерят лекарствата си. Депутатите от партията на Марешки коментираха в НС, че здравето на нацията отдавна трябва да е национален приоритет номер едно. „Когато виждаме болните дечица, възрастните хора, които разчитат да имат адекватно здравеопазване, когато се срещаме с лекари и медицински сестри, които са останали в България и, въпреки разбитата система, продължават да изпълняват задълженията си, няма как да сме равнодушни при такова безочливо отношение. Като народни представители как да обясним на нашите избиратели, че за тяхната държава по-важни са скъпите ламарини на Граф Игнатиево, отколкото живота и здравето на гражданите?! Единствената правилна позиция на отговорните хора е тази- спрете поръчките за самолети и фрегати, насочете милиардите за осезаемо подобряване на живота на народа!”, заявяват от ВОЛЯ.

ПГ на ВОЛЯ призовава премиера Бойко Борисов, докато тече спирането на поръчките за самолети, да предотврати приемането на подготвяната наредба в НЗОК, с която пациентите ще бъдат ощетени, а недостигащите на здравната каса пари да бъдат отделени от излишъците в бюджета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай