Четвъртък,

Марешки спира пира на партиите

От: СТАНДАРТ -
325
Марешки спира пира на партиите
A
A
A
  • Партийните субсидии трябва да бъдат спрени до края на мандата, иска лидерът на Воля
  • Спадът на цените на петрола трябва да доведе до намаляване и на цените на горивата на бензиностанциите у нас, категоричен е политикът

 

Не може партиите да „пируват“ на фона на кризата на с коронавируса. Политическите партии трябва да се откажат от субсидиите си до края на мандата. Това заяви лидерът на „Воля“ Веселин Марешки в интервю за бТВ.

Липсата на субсидии няма да направи партиите зависими от бизнес интереси, а от техните избиратели, които могат да ги поддържат с членски внос и дарения, смята заместник-председателят на парламента. Според Марешки много от мерките на правителството срещу разпространението на коронавируса и неговите последствия върху обществото са добри, но други не е трябвало да бъдат приемани. Като пример той даде забраната за посещение на парковете, тъй като заради няколко „недициплинирани“ са страдали хората, които спазват дистанция.

Мярката 60/40 е добра, но има някои бизнеси, които не обхваща и е можело да е помисли за разширяване на нейния обхват и за някои предприятия да бъде например 80/20, смята лидерът на „Воля“. Един от неговите бизнеси също ще се възползва от мярката 60/40 в помощ на служителите на фитнес, затворен заради кризата.

Марешки напомни, че е предложил създаването на „икономически щаб“, който да обсъжда конкретни мерки за бизнеса. За икономически антикризисен щаб настоя и лидерът на ПЕС Сергей Станишев. Положението за България ще е много тежко, ако имаме слаб туристически сезон през лятото, смята лидерът на „Воля“, който отбеляза, че има очаквания руските летовници да спасят нашите хотелиери и туроператори.

Спадът на цените на петрола на световните борси трябва да доведе до спад и на цените на горивата на бензиностанциите у нас, категоричен е Марешки.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички