Марешки: Не гласувайте за упадъчни партии

Сигналът на Каракачанов, че ползваме знака на ВВС е пореден шантаж, твърди лидерът на Воля

Марешки: Не гласувайте за упадъчни партии | StandartNews.com

"Аз съм сигурен, че ще имаме представител в европарламента. В зависимост от това дали са двама-трима, ще решим дали ще избера да отида аз", заяви лидерът на "Воля" и водач на европейската листа на партияга Веселин Марешки в предаването "Беновска пита" по Канал 3.

"Това е знак, че Европа е християнска и трябва да я запазим такава" – това видя Марешки като един от аспектите за посещението на папа Франциск в страната ни.

"Добротата не означава безразсъдство. Ние трябва да пазим нашия дом. Можем да проявим християнските си добродетели и без да ги каним в нашето семейство", заяви Марешки по отношение на призивите на папа Франциск за помощ към бежанците.

Относно мисията на папата в страната ни той коментира:

"Чукането на вратата не означава да не помогнем, но не означава и да ги правим част от нашето семейство (мигрантите). Това, което аз анализирам е, че основното послание е да запазим Европа християнска. Това означава да бъдеш добротетелен. Другите неща са по-второстепенни".

"Едно от големите неща, които ме направиха днес впечатление е, че премиерът каза, че той е благодарен, че папата си е изпълнил обещанието в България. Но вижте, според мен, това да изпълняваш обещанията си, е задължение. А ние едва ли не сме очаквали, че няма да го изпълни. За нас е важно, като обещаеш нещо, да го изпълниш. Това се отнася за предизборните обещания. Защото най-отвратително нещо е да излъжеш хората", каза Марешки коментира и сигнала,  че партия "Воля" ползва обозначителния знак на Военновъздушните сили в логото си за европейските избори.

"Приличат си, но истината е, че не са едни и същи. Да се каже, че са едно към едно, това е лъжа", заяви Марешки, като изтъкна, че сигналът е от Министерството на отбраната, което пък се ръководи от Красимир Каракачанов, както и от ген. Шивиков, който пък е кандидат за евродепутат на ВМРО.

"Това е малка част от шантажа, рекета, на които съм подложен през последните две седмици. Да ми се обаждат и да казват, или вдигай цените, или ще те затворят", добави Марешки.

"Всички, които са управлявали България през последните 30 години са виновни за грабежите, за ниските пенсии, за лошия живот на българите", категоричен бе Марешки. "Демокрацията е това да може да се движиш сред хората, да знаеш, че не си ги излъгал", заяви още зам.-председателят на парламента.

"Искам българите да живеят добре. Ако някой ми открадне идеята за евтините бензиностанции, няма да има проблем. Но това е, хората, които са докарали България дотук, те са безродници", каза още. "Няма как да не искаш промяна от това, което 30 години те води към бедност", категоричен бе той. После коментира и връзката с френския Национален фронт на Марин Льо Пен.

"Тези хора визуално, емоционално, нямат нищо общо с тези, които определяхме като патриоти в България. Тези хора са смислени хора, те са учили, а не са ходили да крещят по площадите. Виждате, че те управляват в Австрия и моделът е този, защото Австрия е най-проспериращата държава. Нормално е новите хора, с новите идеи, не искаме Европа на две скорости. И Льо Пен това ми каза: "не искам България да е бедна", каза Марешки.

Относно възможността за коалиция между националистите и ЕНП той заяви, че "всичко е въпрос на принципи".

"Нека хората да не посягат към нещо, което познават добре и което ги води към упадък. Нека дадат шанс на нещо ново", призова Марешки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай