Манолова: Поредицата от грешки не е огромна

Президентът бил неподготвен за КСНС, твърди зам.-шефката на НС

Манолова: Поредицата от грешки не е огромна | StandartNews.com

София. Зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова не смята, че правителството е направило "огромна поредица от грешки".

"Това правителство започнаха да го притискат от първия ден на неговото създаване. Не може да се съди едно правителство, което беше на 3 дни и не беше предприело никакви стъпки", заяви тя в предаването „Тази събота" на бТВ. Все пак тя призна, че " не мога да кажа, че не знаехме колко е чувствително обществото и че след февруари вече не е същото".

Манолова не одобрява скоростното уволнение на зам. вътрешния министър Иван Иванов, който беше на поста само два часа. „Когато е бил на 20 години, той е бил служител на застрахователна компания, свързана със СИК", посочи парламентарната шефка. Тя даде за пример, че бившият премиер Бойко Борисов е бил в ръководството на СИК. „Човек, който беше начело на СИК, който има връзки с хора като Пашата, това вас не ви ли притесняваше 10 години", попита риторично депутатката.

Иванов работил само 4 месеца като редови служител. „Този младеж го отнесе просто. Предполагам, че след като излезе от болница, ще подаде оставка", поясни Манолова. Скоростното уволнение и обвиненията са вкарали вчера Иванов в болница.

Манолова разкритикува остро заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) при президента. Според нея, Росен Плевнелиев е бил изключително неподготвен за това заседание. Не е имало предварителни разговори, не е имало проект за документ, който да бъде приет, нито медиатор, който да посредничи между партиите. По думите й, поведението на Волен Сидеров е било „безобразно". „Това беше едно абсолютно неподготвено заседание на КСНС", заяви тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай