Манолова и Добрев строят МОЛ в БСП

Манолова и Добрев строят МОЛ в БСП | StandartNews.com

София. Червените депутати Мая Манолова и Кирил Добрев ще строят МОЛ в БСП, „където всеки може да намери нещо за себе си". Новият проект е за разхерметизиране на столетницата и привличането на активните и млади хора. Под абревиатурата се крият думите „Млади Образовани Лидери", които ще бъдат намерени с „кастинг за идеи". Това обясниха двамата народни представители от БСП пред бТВ.

Кирил Добрев обясни, че се е отказал да реформира БСП, защото основите на партията могат да се променят, когато хората в тях си „отидат физически". Идеята им с Мая Манолова обаче била да надграждат.

На въпрос дали този проект няма да доведе до поредното разцепване на БСП, Добрев отговори: „Не само, че не искам да цепя БСП, а искам да надграждам и да строя. Можете ли да промените вашите родители или и баба си и дядо си? Не можете, разбира се. Но поне можете да поканите децата". Той дори призова младите хора с идеи да напишат платформата на партията, защото досегашните винаги са били скучни.

Двамата изтъкнаха, че проектът им има за цел да помогне на местните избори, на които социалистите да спечелят максимален брой общини и „с активните хора да напишем левия разказ, да направим БСП силна опозиция и алтернатива, обясни Манолова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай