Манолова: ГЕРБ нямат кауза, ще се отцепват още

Манолова: ГЕРБ нямат кауза, ще се отцепват още | StandartNews.com

София. В партията на Борисов няма кауза – това е формация на властта на всяка цена. Затова тепърва ще се отцепват още депутати. Това прогнозира в ефира на бТВ зам.-председателят на парламента Мая Манолова.

По думите й е въпрос на време кога ГЕРБ ще започне да се рони. „Това е партия на властта – когато стана ясно, че предсрочните избори няма да са скоро, ако изобщо има такива, нормално беше интересите на отделни депутати да се изместят. Тази парламентарна група е под контрол и действа по заповед – „влез-излез". Двамата отцепници от ГЕРБ обаче не променят ситуацията в парламента. Ако трябва да съм честна, това НС има проблем с кворума, но тези двама души няма да го променят", обясни Манолова.

Тя коментира и скандалите от последните дни около скъпите пътувания на Волен Сидеров, определяйки темата като „истеризирана". „Не е нормално 5 дни медиите денонощно да се занимават с тази тема. Има два важни въпроса – първо, с какви пари са пътували тези депутати на „Атака". Води се счетоводство от всяка партия – няма как това да не може да се установи. Сметната палата може да го провери. И второ – защо пътуването им до Куба е било точно по време на приемането на държавния бюджет. Аз не го приемам това", заяви социалистът, но допълни, че не „Атака", а ГЕРБ направили всичко възможно този бюджет да не бъде приет, чрез процедурни хватки.

Запитана реалност ли е условието на нашумялата задача по математика с митинг, кебапчета, знамена и махала, Манолова контрира: "А къде бяха възмутените родители, когато децата бяха по митинги цяло лято?". Според нея повече почва за протести няма. "Истинското предизвикателство пред управляващите ще бъде да не допуснат социални протести", смята Мая Манолова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай