Манолова: Дебатът по вота ще навреди на избирателите

Манолова: Дебатът по вота ще навреди на избирателите | StandartNews.com

София. Разискването на вот на недоверие непосредствено преди европейските избори ще навреди на избирателите, смята зам.-председателя на парламента Мая Манолова.

В изявление  пред медиите тя поясни, че БСП не е против дебати по темата, но в спокойна парламентарна обстановка, обясни Манолова.

Тя определи предстоящият дебат като "любов по време на холера", защото това няма да бъде дебат, а скандал, неуважение към избирателите.

Представете си как ще изглежда дебатът по вота - политическо джафкане вместо сериозни аргументи, които допълнително ще отвратят избирателите от предстоящите европейски избори. Това не е просто сценарий, това е заговор срещу България, срещу българското правителство и срещу българските граждани. категорична бе Манолова.

Председателят на парламента ще спази закона и ще насрочи дебати, ако вотът бъде внесен утре, както са обявили от ГЕРБ, каза Мая Манолова, но изрази съмнение че в парламентарната зала ще има кворум.

Мисля, че е отговорно спрямо българските граждани кампанията да продължи. Тя е в най-горещата си фаза. Не съм сигурна, че всички ще могат да отменят своите ангажименти, за да изпълнят препоръките и указанията на Иво Прокопиев, каза още Манолова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай