Манолова: Със статуквото за правителство не влизам

Брифингът на Мая Манолова беше във връзка с думите на Николай Хаджигенов

Манолова: Със статуквото за правителство не влизам | StandartNews.com

„Не е задължително Николай Хаджигенов да е част от парламетнарна група на „Изправи се! Мутри вън”, особено ако смята да става министър с подкрепата на ГЕРБ и на ДПС.“ Това каза Мая Манолова, съпредседател на „Изправи се! Мутри вън!” по време на брифинг, предаде Агенция „Фокус”.

Брифингът на Мая Манолова беше във връзка с думите на Николай Хаджигенов, който в ефира на БНТ заяви, че не може без гласовете на БСП да се направи нищо и че е готов да бъде министър, ако се наложи да се пожертва.

„Изразеното от г-н Хаджигенов мнение тази сутрин по националната телевизия е негово лично мнение, което по никакъв начин не ангажира коалицията „Изправи се! Мутри вън!”. Нееднократно в предизборната кампания сме заявили ясно, че нито ще даваме подкрепа, нито ще търсим подкрепа от ГЕРБ и ДПС.

В разговори и пазарлъци с партиите на статуквото не влизаме. С ГЕРБ, ДПС и БСП в пазарлъци за правителство не влизаме. Г-н Хаджигенов беше съпредставляващ коалицията „Изправи се! Мутри вън!” заедно с мен до провеждането на парламентарните избори. Предстои да се сформира парламентарната ни група, която ще избере свое ръководство и свои говорители, които ще изразяват мнението на парламентарната група.

Всъщност не е задължително г-н Хаджигенов да е част от тази парламетнарна група, особено ако смята да става министър с подкрепата на ГЕРБ и на ДПС.

Нито един от избраните депутати, който си позволи да влиза в договорки за министерски кресла, постове и позиции, няма да бъде част от парламентарната ни група.

Казали сме ясно, че водим разговори, ще водим разговори с „Има такъв народ” и „Демократична България” за общи действия след влизането ни в парламента. Казали сме ясно какви ще бъдат първите стъпки на „Изправи се” след влизането ни в парламента”, заяви още Мая Манолова.

Тя посочи, че ако някой е решил да се жертва да е министър, може да го направи в лично качество. „Няма да позволим никакво петно върху парламентарната група.

Казали сме ясно без ГЕРБ и ДПС. Това е нашата кауза”, каза Манолова.

„Говорим публично, тъй като става дума не за някакви лични намерения, които да касаят личности, а се отнасят до намерения, които ангажират бъдещата парламентарна група, „Изправи се”, затова почтеният отговор пред българските избиратели е това да стане публично пред медиите”, заяви още Манолова.

Тя подчерта, че не би подкрепила кабинет, който ще бъде подкрепен от ГЕРБ и ДПС. „И това ще бъде едно от първите решения на парламентарната група.

Това с депутати на консигнация си е патент на Борисов”, добави още лидерът на „Изправи се”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай