Неделя,

Манолова с рецепта за политически тюрлюгювеч

От: Рачо Рачев, кадър БНТ -
A
A
A

Освен че изрази увереност, че формацията й ще влезе в следващия парламент, лидерът на Изправи се.БГ Мая Манолова отправи индиректна покана към всеки, който иска, макар и да не може, да се включи в готвения от нея политически тюрлюгювеч.

Определи сдружението като широка гражданска платформа с отворен формат, открита за всички сили - и отляво, и отдясно, които се изправят срещу сегашния олигархичен модел на управление.

Що се отнася до това кои политически и обществени организации са партньори на движението, Манолова заяви: "Казахме, че няма да правим партия... Ще участваме в изборите с партньорска мрежа, в основата на която е гражданска организация "Изправи се, България". Всъщност възпроизвеждаме модела от местните избори в София, който се оказа устойчив. В нея влиза граждански организации, инициативни комитети от цялата страна, които имат своите каузи, са наши естествени партньори, отделни личности и партии, младите партии отдясно - ДБГ, ВОЛТ, Движението на Татяна Дончева, социалдемократи, а също и земеделци - "Нова алтернатива".

Мая Манолова каза още, че движението има за цел да направи ревизия на всеки овластен политик, независимо от партийната му принадлежност. Основните задачи на платформата са демонтиране на сегашния управленски модел и непосредствени мерки за повишаване на доходите на гражданите.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички