Манолова: Не съм решила дали ще се кандидатирам за кмет

Имам каузи и поети ангажименти като омбудсман, каза тя

Манолова: Не съм решила дали ще се кандидатирам за кмет | StandartNews.com

В момента нямам такова решение, имам каузи и поети ангажименти като омбудсман, но не значи, че и в бъдеще няма да имам решение да се кандидатирам, зависи от успеха на каузите. Така Мая Манолова отговори на въпрос в сутрешния блок на Нова тв дали ще се кандидатира за кмет на София. Омбудсманът не за първи път отговаря по този начин на въпроса.

Включително във в. "24 часа" тя е заявявала, че в настоящия момент е отдадена на каузите си.  По една от тях днес тя организира обсъждане на тема: "Защита от неравноправни клаузи и свръхправомощията на банките”. 

От началото на януари има наказателна процедура срещу България заради несъответствие с правото на Европейския съюз във връзка с неравноправните клаузи в потребителските договори, за което Европейската комисия даде на страната ни двумесечен срок за справяне с проблема. "Процедурата започна през 2015 г. Тя е по жалба на граждани и неправителствени организации относно това, че българското законодателство не съответства на европейското и по-точно на директивата за неравноправните търговски клаузи, която беше приета през 2013 г. България вече трябваше да даде отговор на зададените от ЕК въпроси по тази процедура. ЕК обаче е приела отговорът на България за незадоволителен. Именно затова в края на месец януари започна наказателна процедура – дадоха двумесечен срок от страна на българските институции за съответен адекватен отговор. След това България ще бъде дадена на съда в Люксембург за нарушаване на европейското законодателство”, коментира Манолова в студиото. На организирания от нея форум  ще представи законопроект за ограничаване свръхправомощията на банките с промени в Гражданския процесуален кодекс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай