Манолова безпощадна към Нинова. БСП падна в капана

Голяма заплаха да социалистите на изборите. Ще оцелеят ли?

Манолова безпощадна към Нинова. БСП падна в капана | StandartNews.com

Левицата се намира в будна кома. Това заяви лидерът на „Изправи се, България” Мая Манолова по повод днешната голяма среща на, която ще обсъжда създаването на нов ляв блок.

Вместо това да предизвика загриженост в лидера на най-голямата лява партия, тя се занимава със своето оцеляване. Нинова не е осъзнала, че не е обединителят на ляво мислещите хора, каза Манолова в отговор на Корнелия Нинова, която призова напусналите БСП да се върнат в редиците на соцпартията.

Офертата на червената лидерка дойде като контрапункт на голямото ляво обединение, които днес започва да се прави в НДК. Инициативата е на топ социалиста Костадин Паскалев. В зала 7 се събират Дончева, Мая Манолова, Красимир Янков, Георги Кадиев и Симеон Славчев. Ще участват Георги Първанов и цялата вътрешна опозиция в БСП. Идеята е създаване на мощен ляв блок с или без БСП.

От 2017 г. БСП загуби 500 000 гласа, бележи четвърти спад в доверието. Вместо да потърси отговорността в себе си, Нинова се опитва да действа като монополист в лявото. Само Нинова не е разбрала, че организатор на обединението е Костадин Паскалев и хора, които не са сред послушковците ѝ", подчерта Манолова. И заяви: „

"БСП са хилядите честни, работливи, отдадени на левите идеи и ценности хора. Нинова и частният клуб около нея просто ги осребряват. Тази измишльотина, че Първанов организира днешното събиране, е непочтено внушение от страх, че хора с авторитет в левицата стават инициатори на тази среща".

Според Манолова БСП е отстъпила от нуждите на обществото. "Огромна е необходимостта от ляво обединение и силна левица. Нито хартиената бюлетина, нито слугинажът пред ГЕРБ са важни. Трябва да поставим приоритети като доходи, цени, енергийна бедност, инфлация, дългово робство. Ще предложим обединение около силни общи леви листи на предстоящите местни избори, за да не се разделят гласовете на ляво мислещите хора", разкри Манолова. И допълни, че има нужда от чисто нов ляв политически проект.

Създаването на новия ляв блок и участието му на избори с общи листи е огромна заплаха за БСП, тъй като със сигурност ще вземе много гласове от Столетницата. Възможността БСП да изпадне от парламента изклежда реална.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай