Мама и аз: Г-н Премиер, решете с какво ще останете в историята

Преди два дни премиерът Главчев обеща 1,3 милиона лева целева държавна помощ

Мама и аз: Г-н Премиер, решете с какво ще останете в историята | StandartNews.com

 

 

Доц. Свилен Тодоров: Премиерът Главчев да даде 1,3 млн. лв. и на частната педиатрия, както даде на държавната – и ние имаме нужда от нова апаратура и лекуваме най-тежките случаи на българските деца


Доц. Свилен Тодоров е водещ специалист по ортопедия и травматология, експерт по детска ортопедия, лечение на ходилните деформитети при деца и възрастни, ултразвукова диагностика, първично и ревизионно ендопротезиране на големите стави, обща и реконструктивна травматология, спортна травматология и артроскопската хирургия, гръбначна патология, минимално инвазивни техники за лечение и регенеративната медицина. Има множество специализации в Австрия, Германия, Швейцария, Англия, Франция, Италия, Финландия, Израел, Турция. 

 

 

 

Преди два дни премиерът Главчев обеща 1,3 милиона лева целева държавна помощ за съществуващата държавна педиатрия в София.

Г-н Премиер, похвално е, че правителството реши да отдели средства за децата на България. Но държавната финансова помощ следва да се разпределя равнопоставено между всички лечебни заведения – независимо дали са държавни, частни или общински – достатъчно е да сте установили острите нужди от подобрение. И затова трябва посетите всички педиатрични клиники, като сте тръгнали – в София и цялата страна – защото сте премиер на цяла България и защото всички ние в цялата страна лекуваме български деца. Ние в Плевен, добре известно е, приемаме най-тежките случаи!

Във всички български педиатрии имаме нужда от постоянно модернизиране на апаратурата, от нови инвестиции в продължаващо обучение на нашите специалисти, включително специализации и натрупване на опит в най-добрите клиники в чужбина. Защото всички ние лекуваме децата на България и целта ни е обща – постоянното повишаване качеството на лечението и здравната грижа за всички наши, български, деца.

Г-н Премиер, неравнопоставеността във Вашите действия кара иначе тържествените Ви думи „приоритет на приоритетите е здравето на българските деца“ да олекват, когато посещавате една болница и само на нея давате целева държавна финансова помощ! „Строявате“ МЗ и МФ и се хвалите по телевизиите. Този курс на ръководство на държавата и здравеопазването е едностранен, разделителен и празнословен.

Аз се преборих, чрез препоръки от Германия и Франция, за да работя в една от най-модерните болници на Балканите, където лекуваме най-тежките случаи от София, Северна и Южна България, включително отделни пациенти от всички балкански държави, но дори и в моето отделение имаме нужда да надградим съществуващата високотехнологична апаратура, за да се справяме още по-успешно с ортопедични и травматични заболявания при малките пациенти. Сигурно си представяте, че ако оставим тези малформации и отклонения след пубертета, няма да имаме пълноценни младежи, нито войници, нито счетоводители.

Кога ще ни посетите в Плевен – отправихме публична покана към Вас още на 4 май – ще се радваме да Ви запознаем на място с нашите планове за развитие и нуждата от нови инвестиции, за да използваме най-рационално държавната помощ, която ни се полага по равнопоставеност. Защото – Вие заявихте – разбирате, че здравето на децата на България има най-важното политическо, социално и икономическо значение за нацията, за да имаме утре здрави граждани – учители, лекари, полицаи, администрация и чиновници във всички сектори. 

Г-н Премиер, по всичко личи, че тази най-важна тема – „приоритет на приоритетите“ – ще Ви преследва до края на Вашия мандат, а от нейното разрешаване ще зависи с какво Вие самият ще останете в историята като премиер на Родината.

 

 

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай